Wednesday, September 24, 2008

Sun Ra Arkestra Live vanuit Paradox in Tilburg!

http://www.vpro.nl/programma/dezaterdagvanzes/afleveringen/39831720/

Please note that Tilburg 2008 streams are available by following the link shown above.

De zaterdag van zes
Osama Abdulraso, Sun Ra Arkestra LIVE ! , en Music Works
zaterdag 20 september 2008 21:02

20.00: de Wandelende Tak; Osama Abdulraso
Een ontmoeting met de Iraakse qanun-speler Osama Abdulrasol die samen met zijn groep eind september de Libanese zangeres Jahida Wehbe zal begeleiden in Nederland en België. Deze nog jonge zangeres, die studeerde aan het Libanese National Superior Conservatory of Music, is een waardige opvolgster van de legendarische diva's Umm Kulthum en Fairouz. Haar repertoire strekt zich uit van de klassieke Arabische en liturgische zang, tot soefimuziek en avant-gardistisch muziektheater. Samenstelling en presentatie : Walter Slosse
Concerten.

Woensdag 24.9.08 - Muziekcentrum De Bijloke Gent - 20.00 uur
Zaterdag 27.9.08 - Tropentheater Amsterdam - 20.30 uur
Zondag 28.9.08 - RASA Utrecht - 15.00 uur

21.00: Sun Ra Arkestra Live vanuit Paradox in Tilburg!
Sun Ra is een legende. Hij maakte spacemuziek, een combinatie van jazz en en sci-fi. Dit alles werd gespeeld in bizarre outfits. Sun Ra overleed in 1993, maar zijn Arkestra (waarvan het oudste lid 84 is) is nog live and kicking. Marshall Allen nam onlangs nog een plaat op met Matmos.

Sun Ra Arkestra zal van 15 tot en met 21 september zes exclusieve Nederlandse shows geven in Paradox. Elke dag wordt er ander werk benadrukt. Daarnaast is er een tentoonstelling in de bieb, een filmprogramma en is er een lezing door Sun Ra kenner Mark Dery.

Samenstelling en presentatie : Aad van Nieuwkerk

24.00: Café Sonore: Musicworks
Radio op zoek naar de krochten van de hedendaagse muziek met als focus geluidskunst in de breedste zin van het woord. Vanavond aandacht voor het fameuze Canadese magazine voor de actuele muziek; Musicworks. Geluidskunst, elektroakoestische muziek, soundscapes, hedendaagse gecomponeerde en geïmproviseerde muziek, de hele scope van de actuele muziek passeert de revue bij Musicworks. Bij het blad zit ook altijd een CD.
Dit jaar bestaat Musicworks 30 jaar en in april verscheen het honderdste nummer met muziek van Diane Labrosse, Jem Finer, Jordan Nobles, Mitchell Akiyama en Tasman Richardson.

No comments: